Skoči na vsebino

SI-CERT gosti srečanje strokovnjakov za omrežno varnost

Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT bo 27. in 28. septembra 2012 gostil dvodnevno srečanje skupine evropskih odzivnih centrov, TF-CSIRT. Odzivni centri za omrežne incidente CERT nudijo strokovno pomoč pri računalniških vdorih, okužbah in drugih spletnih zlorabah.

Združenje TF-CSIRT je delovna skupina, ustanovljena leta 2000, ki spodbuja sodelovanje in usklajevanje med sorodnimi centri za odzivanje na omrežne incidente v Evropi in sosednjih regijah. Delovna skupina TF-CSIRT spodbuja uporabo skupnih standardov in postopkov za odzivanje na omrežne incidente ter vključuje tudi usposabljanje strokovnega osebja in pomoč pri vzpostavitvi in razvoju novih centrov. Rezultate dela TF-CSIRT pri svojem delu uporablja tudi Evropska agencija za omrežno in informacijsko varnost, ENISA.

SI-CERT je med ustanovnimi člani, ki so maja leta 2000 ustanovili delovno skupino TF-CSIRT, skupini pa je v obdobju od letoa 2000 do leta 2008 predsedoval vodja SI-CERT, Gorazd Božič.

Tokratno že 37. srečanje skupine TF-CSIRT  bo potekalo v Ljubljani, sodelovalo pa bo 70 strokovnjakov za omrežno varnost iz 24 držav.

http://www.terena.org/activities/tf-csirt/

Preberite tudi

Strah hitro zleze v kosti

Izkušnje stanovskih kolegov kažejo, da napadi onemogočanja na spletne strani državnih ustanov ne pojenjajo. Podobne napade lahko pričakujemo tudi v Sloveniji.
Več

Onemogočanje spletnega mesta predsednice Republike Slovenije

Danes popoldne, 27. marca 2024 okoli 15:30, je prišlo do onemogočanja spletnega mesta predsednice Republike Slovenije. Na dogodek so se takoj odzvale pristojne institucije. Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost …
Več

SI-CERT TZ015 / Analiza bančnega trojanca Anatsa za Android mobilne naprave

V analizo smo prejeli dve sumljivi aplikaciji za Android naprave. Izkazalo se je, da gre za virus vrste Anatsa.
Več