Izberite jezik

Iščemo nove sodelavce!

25.04.2019

Te zanima področje kibernetske varnosti? Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT iščemo dva različna profila strokovnjakov, ki bodo delali v sami špici področja!

Odzivanje na incidente

Kako je prišlo do vdora v računalnik? Kaj so prvi koraki pri analizi virusa, ki je okužil računalnik in povzročil zmedo v podjetju? Kako odreagirati na odkrito programsko ranljivost spletnega portala? Kaj so varnostni vidiki v SCADA in IoT okoljih? Kako se odzvati na množično ciljano spletno goljufijo?

To so samo nekatera od vprašanj, ki jih obravnavamo na SI-CERT. Iščemo izkušene strokovnjake, pa tudi tiste, ki želijo še pridobiti ali dopolniti izkušnje na izredno pomembnem področju kibernetske obrambe in odzivanja na računalniške incidente. Ponujamo zaposlitev v vodilni organizaciji na področju kibernetske varnosti v državi, dinamično delo v motiviranem kolektivu, sodelovanje v mednarodnih skupinah in možnosti strokovnega izobraževanja.

Pričakujemo solidno poznavanje računalniških in omrežnih znanj, dobre komunikacijske sposobnosti in pripravljenost na nove izzive. Oglej si formalni opis delovnega mesta in se prijavi!

Ozaveščanje javnosti

Te zanima, kako čimbolj jasno in privlačno predstaviti včasih tehnično zahtevne, drugič pa (roko na srce!) dolgočasne vsebine, ki pa so pomembne za izboljšanje splošne varnosti vsakega uporabnika? Želiš dati svoj prispevek pri kreativnih zasnovah vsebin varninainternetu.si, ki so postale vzor in zgled drugim programom ozaveščanja v Evropi in tudi izven nje?

Ponujamo zelo zanimivo delo ozaveščanja javnosti na področju kibernetske varnosti in iščemo komunikativno osebo, ki ji niso tuje veščine spletnega marketinga, se dobro počuti v medijskih nastopih in ji je izziv iskanje novih pristopov pri reševanju nalog. Delo obsega sodelovanje s kreativnimi agencijami in vodilnimi ustvarjalci, ne bomo pa skrivali: tudi pripravo javnih razpisov, pregled nad financami programa in brskanje po analitiki.

Pričakujemo solidno poznavanje računalniškega pisarniškega okolja in spletne analitike, zelo dobre komunikacijske sposobnosti, samoiniciativnost in samostojnost pri delu, ter pravo mero pozornosti na podrobnosti. Nujno je poznavanje najbolj razširjenih družbenih omrežij. Tu je formalni opis delovnega mesta. Te zanima? Prijavi se!

Preberite si še …