Skoči na vsebino

SI-CERT 2010-07 / Napadi na spletna mesta v podporo Wikileaks

Opis

Pred nekaj dnevi je skupina Anonymous pričela s pozivi javnosti, naj se udeleži napadom na spletna mesta plačilnih sistemov Mastercard, Visa in Paypal. Akcijo so poimenovali “Operacija: vračilo” (Operation: Payback) in gre za maščevanje tem sistemom, ker so zamrznili račune Wikleaksa zaradi objave diplomatskih depeš.

Ne glede na vaše osebno stališče o upravičenosti ali neupravičenosti ukrepov katerekoli od vpletenih strani opozarjamo na dejstvo, da lahko upoštevanje navodil za izvedbo napada izpostavi vaš računalnik zunanjim napadom, vdoru vanj, ter posledično izgubi podatkov in gesel.

Orodje, ki se v napadih namesti, je potrebno povezati z nadzornim IRC strežnikom, ki usklajuje napade vseh pridruženih računalnikov. S tem nadzor nad napadi prepustimo tujim osebam. Z izklopom požarnega zidu in protivirusnega programa pa resno ogrozimo varnost svojega računalnika. 

Preberite tudi

SI-CERT 2024-03 / Kraje sredstev iz mobilnih bank preko okužbe z virusom Anatsa

Zlonamerne aplikacije, ki so bile na voljo v Google Play trgovini, omogočajo krajo sredstev iz mobilnih bank.
Več

SI-CERT 2024-02 / Kritične ranljivosti v FortiOS

Fortinet je 8.2.2024 izdal obvestili o dveh kritičnih ranljivostih CVE-2024-21762 in CVE-2024-23113 sistema FortiOS sslvpnd in fgfmd.
Več

SI-CERT 2024-01 / Ranljivosti Ivanti Connect Secure VPN

Ivanti je obvestil o dveh 0-day ranljivostih v Ivanti Connect Secure VPN (v preteklosti Ivanti Pulse Secure). Izraba verige ranljivosti omogoča neavtenticiranemu uporabniku izvajanje poljubnih ukazov na sistemu.
Več