Skoči na vsebino

Obiskovalci spletne strani ob vsakem obisku posredujete tudi določene informacije, ki omogočajo posredno ali neposredno določitev posameznika (osebne podatke), zato vam želimo pojasniti, kako bomo te podatke obdelovali.

Kdo bo upravljal z vašimi podatki?

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je Akademska in raziskovalna mreža Slovenije. Kontaktni podatki: Zavod Arnes, Tehnološki park 18, 1000, Ljubljana, arnes@arnes.si 

Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:

dpo@arnes.si

Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke, na kateri pravni podlagi in kako dolgo jih hranimo?

  • Pri obisku spletne strani: Ko obiščete spletno stran, se na spletnem strežniku, v obliki strežniških datotek, zabeležijo podatki o vašem obisku: datum in čas obiska, podrobnosti o http poizvedbi, številka IP vaše naprave ipd. Tako zbrani podatki se obdelujejo za namen zagotavljanja varnosti omrežja in informacij, t.j zmožnosti omrežja ali informacijskega sistema, da na določeni ravni zaupanja prepreči slučajne dogodke ali nezakonita ali zlonamerna dejanja, ki ogrožajo dostopnost, avtentičnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov. Takšna obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec (točka 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo 90 dni od obiska spletne strani in se ne posredujejo drugim uporabnikom, saj spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi Javnega zavoda Arnes.
  • Pri prijavi na prejemanje elektronskega novičnika ODZIV: Ko potrdite prijavo na elektronski novičnik ODZIV, se posredovani elektronski naslov vnese v platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil SqualoMail. Za vsakega naročnika bomo beležili naslednje informacije: elektronski naslov, podatek o odprtju posamezne izdaje novičnika in klike na posamezne povezave znotraj posamezne izdaje novičnika. Posredovan elektronski naslov bomo uporabljali izključno za namen izobraževanja in obveščanja o aktualnih varnostnih dogodkih, aktualnih izobraževalnih in svetovalnih člankih, drugih dogodkov iz strokovnega področja delovanja nacionalne CSIRT skupine. Pravna podlaga za namen pošiljanje elektronskega novičnika ODZIV je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo do preklica privolitve za prejemanje novičnika. Vsekakor pa lahko kadarkoli vmes prekličete svoje soglasje (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave).

Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo:

Za namen upravljanja z elektronskim novinčkom uporabljamo platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil SqualoMail podjetja SqualoMail d.o.o.. Obdelavo s strani navedenih obdelovalcev urejata pogodbi o pogodbeni obdelavi (Data Processing Agreement oz. Pogodba o obdelavi osebnih podatkov).   

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih pogodbenega obdelovalca InnoCraft https://matomo.org/matomo-cloud-dpa/

Ali osebne podatke prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo?

Osebnih podatkov ne prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Katere pravice imate posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki?

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahtevo posameznik naslovi na kontaktni naslov dpo@arnes.si, ki se nato obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi:

Privolitev za prejemanje elektronskega novičnika ODZIV lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev lahko prekličete s klikom na povezavo, ki se nahaja na dnu vsake edicije elektronskega novičnika.

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 9730).

Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo:

Osebni podatki pri obisku spletne strani se upravljalcu prenesejo zaradi narave delovanja spleta.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki:
Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU www.cert.si

Na spletnem mestu uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so potrebni za pravilno tehnično delovanje spletnega mesta oz. tiste, ki so potrebni, da uporabnik sprejme storitev, ki jo je zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na napravo uporabnika brez privolitve, saj sodijo pod izjemo, kot opredeljeno 225. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2). 

Seznam piškotkov na spletnem mestu:

vuid  Vimeo  Traja 13 mesecev. Piškotek shrani uporabnikovo izbiro, naj prikaže Vimeo vsebino. 
floater WordPress

Traja 6 mesecev. Piškotek shrani uporabnikov izbiro, naj se več ne prikazuje obvestila za prijavo na elektronski novičnik.

accept-yt-cookies YouTube

Traja eno leto. Piškotek shrani uporabnikov izbiro, naj prikaže YouTube vsebino.

 

Izjava je bila nazadnje posodobljena 29. 6. 2023.