Skoči na vsebino

0-day ranljivost v SonicWall napravah

SonicWall, proizvajalec strojnih omrežnih varnostnih naprav, je izdal nujno varnostno obvestilo o obstoju t.i. 0-day ranljivosti (*) v njihovih produktih. Preko izrabe te ranljivosti naj bi prišlo tudi do vdora tudi v omrežje samega podjetja.

Po trenutno znanih podatkih so ranljive naslednje naprave (seznam se bo lahko dopolnjeval):

  • Secure Mobile Access (SMA) version 10.x running on SMA 200, SMA 210, SMA 400, SMA 410 physical appliances and the SMA 500v virtual appliance

Proizvajalec še ni izdal popravka za ranljivost. Uporabnikom ranljivih naprav priporočamo, da upoštevajo navodila proizvajalca in spremljajo obvestila o izdanih popravkih.

Na SI-CERT zaenkrat nimamo podatkov, da bi se predmetno ranljivost izkoriščalo v napadih na slovenska omrežja.

Povezave:

https://www.sonicwall.com/support/product-notification/urgent-security-notice-netextender-vpn-client-10-x-sma-100-series-vulnerability-updated-jan-23-2021/210122173415410/

(*) 0-day ranljivost je ranljivost, za katero proizvajalec še ni izdal varnostnega popravka

Preberite tudi

Nova spletna serija “Klik”

Na SI-CERT smo posneli novo spletno video serijo "KLIK", v kateri izpostavimo človeški vidik in prevare predstavimo skozi zgodbe žrtev.
Več

Microsoftovi popravki november 2021

Microsoft je 9.11.2021 izdal popravke za 55 varnostnih ranljivosti v njihovi programski opremi, med drugim tudi za dve 0-day ranljivosti, ki se že aktivno izkoriščata v napadih.
Več

Ameriška CISA objavila obširen katalog ranljivih produktov

Ameriška agencija CISA je objavila obširen katalog varnostnih ranljivosti, ki se aktivno izkoriščajo na omrežju. Ta je koristen pripomoček vsem skrbnikom IKT sistemov pri preverjanju potencialnih ranljivosti.
Več