Skoči na vsebino

ARNES gostil evropske strokovnjake s podrocja omrežne varnosti

31. maja in 1. junija je v Ljubljani potekal tretji sestanek TF-CSIRT skupine. Gre za delovno skupino združenja evropskih akademskih omrežij Terena s področja varnosti omrežja. Poleg CERT (Computer Emergency Response Team) skupin akademskih omrežij v skupini TF-CSIRT aktivno sodelujejo tudi sorodne skupine večjih evropskih komercialnih omrežij (British Telecom, Deutsche Telekom, Telia ipd.).

Delovna skupina TF-CSIRT je bila ustanovljena maja 2000, za vodjo skupine pa je bil izvoljen vodja ARNES-ovega centra SI-CERT, Gorazd Božič. TF-CSIRT se ukvarja z izboljšanjem koordinacije pri reševanju varnostnih incidentov na evropskem nivoju, posamezni projekti pa se ukvarjajo z formalizacijo opisov incidentov in vzpostavitev centra za registracijo CERT skupin. Skupina nudi enkratno priložnost izmenjave izkušenj med CERT skupinami v Evropi.

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več