Skoči na vsebino

Hekerski skupini Anonymous in LulzSec objavili operacijo Anti-Security

Hekerska skupina Anonymous je postala znana širši javnosti z napadi na plačilna sistema Mastercard in Visa. Šlo je za maščevanje, ker sta ta prenehala sprejemati donacije za Wikileaks zaradi objave diplomatskih depeš. Izvajali so tudi vrsto drugih “operacij” na omrežju. Ko jih je poskusil zaposleni v varnostni firmi HBGary razkrinkati, so vdrli v njegov računalnik, nato v njegovo podjetje in objavili vso njihovo korespondenco. 

Druga skupina, LulzSec, je v zadnjih mesecih postala slavna z vdori v Sonyjeva igralna omrežja, kot tudi napade s poplavo podatkov na spletno mesto ameriške agencije CIA. Skupina je za svoj 1000. tvit objavila daljše besedilo, ki med drugim pojasnjuje tudi, da naj bi bil glavni razlog za hekanje in krajo podatkov veselje ob zmedi in zgroženosti žrtev.

Tekst: Operation Anti-Security is in effect. Join the fleet and tear the government and whitehat peons limb from limb - #antisec winds are strong.
Operacija Anti-Security

Obe skupini sta v kratkem času objavili ločena poziva, ki pa sta po mnenju mnogih povezana. Anonymous poziva Američane, naj se jim pridružijo v boju proti nepravičnemu sistemu, LulzSec pa je objavil poziv k operaciji “Anti-Security”. Operacija je usmerjena proti vladnim sistemom in zbirkam podatkov.

Posnetek zaslona pozivov hekerske skupine Anonymous
Poziv hekerske skupine Anonymous

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več