Skoči na vsebino

iGoat razvijalcem pokaže pogoste napake

Dve razširjeni aplikaciji za iPhone in iPad, Facebook in Dropbox, na napravi shranita geslo v berljivi obliki. To pomeni, da lahko to geslo z naprave pobere kdorkoli, ki ima do nje dostop in nekaj časa za brskanje po datotekah naprave. Resda fizični dostop omeji izpostavljenost podatkov, a gre za res zelo osnovno napako pri razvoju aplikacije.

Razvijalci za Applov operacijski sistem iOS (ki poganja iPhone in iPad) si lahko pomagajo s programom iGoat, ki pokaže na najbolj pogoste varnostne pasti in pomanjkljivosti pri razvoju mobilne aplikacije. Če razvijalec sledi nasvetom v iGoat, bo izpostavljenost uporabnikovih podatkov bistveno manjša. Razvijalcem se na praktičnih primerih med drugim prikaže ustrezno shranjevanje gesel, šifriranje zbirk podatkov in varen prenos podatkov preko odprtih omrežij. Uporabo programa priporočamo vsem iOS razvijalcem.

Povezava: OWASP iGoat projekt

iGoat je del uveljavljenega OWASP projekta in se zgleduje po WebGoat programu, ki kaže pomanjkljivosti pri razvoju spletnih aplikacij. Za razvijalce Android aplikacij pa se že pripravlja program GoatDroid.

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več