Skoči na vsebino

Izraelska spletna mesta napadena

Izraelska spletna mesta trpijo omrežne napade in razobličenja. Napadi so reakcija na izraelski vojaški napad na človekoljubni konvoj.

Različni viri poročajo o omrežnih napadih, ki so usmerjeni na izraelske strežnike. Pod udarom so tako mediji kot tudi izraelske državne ustanove. Izrael se skuša obraniti masovnega distribuiranega napada s poplavo podatkov (t.i. DOS, denial-of-service). Številna spletna mesta v Izraelu naj bi napadalci tudi razobličili (angl. web defacement) s parolami proti Izraelu in v podporo Palestincem. 

Zelo verjetno gre za nekoordoniran napad večjega števila posameznikov, podobno kot v primeru napada na estonske strežnike maja 2007, ki ga je sprožila odstranitev sovjetskega spomenika. Tam se je najprej ugibalo o tem, da za napadom stoji Ruska federacija, a so kasnejši podatki pokazali drugače.

Tudi rusko-gruzijski konflikt leta 2008 so spremljali omrežni napadi.

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več