Skoči na vsebino

Kako vas pa vaš brskalnik ščiti pred škodljivimi povezavami?

Podjetje NSS Labs je izdalo četrtletno poročilo o varnosti brskalnikov pred škodljivimi povezavami, ki vodijo direktno na zlonamerno datoteko. Glede na rezultate se je najbolje odrezal Internet Explorer 8, ki je v povprečju blokiral 85% škodljivih povezav.

Graf, ki prikazuje varnost brskalnikov
Varnost brskalnikov

Pri interpretaciji rezultatov se je potrebno zavedati, da so bile v raziskavi uporabljene samo povezave, ki direktno kažejo na neko zlonamerno datoteko – torej je za uspešno zlorabo potrebno sodelovanje uporabnika. Tu pa niso zajete morda še bolj pogoste spletne strani, ki računalnike poskušajo okužiti brez vednosti uporabnika preko ranljivosti različnih programov (t.i. “drive-by-download”). Zelo nenavadno se zdi tudi odstopanje rezultatov pri brskalnikih Firefox, Safari in Chrome, saj vsi trije uporabljajo isto zbirko podatkov škodljivih spletnih strani.

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več