Skoči na vsebino

Lomilci brezžičnih omrežij v prodaji na Kitajskem

Članek na networkworld.com opisuje, da lahko na Kitajskem komplet za lomljenje zaščite brezžičnih omrežij. Komplet vsebuje USB vmesnik, Linux operacijski sistem BackTrack z lomilskimi programi in knjižico z navodili. Komplet se prodaja za okoli 20 evrov, razbiti (oz. ukrasti gesla za šifriranje) pa je mogoče WEP in WPA zaščite. Pri prvi se uporabi že dolgo znane pomanjkljivosti v sami zasnovi, zaradi katere je ta protokol takorekoč neuporaben za zaščito brezžične komunikacije. WPA gesla pa se razbija s t.i. "bruteforce" poskušanjem, kar pri dolgih in dobrih geslih napadalcu ne zagotavlja, da bo zaščito lahko res zlomil.

http://www.networkworld.com/news/2010/050510-wi-fi-key-cracking-kits-sold-in.html

Preberite tudi

RDP bo zaščiten z zaklepanjem računov

Microsoft uvaja privzeto zaščito z zaklepanjem računov, kar bo otežilo izvedbo vdorov s hitrim preizkušanjem različnih gesel skozi RDP. Ta se ponavadi končajo z izsiljevalskim virusom in šifriranimi podatki.
Več

SI-CERT sodeloval na vaji kibernetske varnosti Cyber Europe 2022

Če bi bile zdravstvene storitve in infrastruktura v Evropi tarča obsežnega kibernetskega napada, kako bi se odzvali in usklajevali ukrepe na nacionalni in evropski ravni, da bi ublažili nastale incidente …
Več

Najave phishing testiranj

Zakaj je pomembno, da izvajalci phishing testiranj le-te predhodno prijavijo na SI-CERT
Več