Skoči na vsebino

SI-CERT 2000-MSO / Varnostna nadgradnja za Microsoft Outlook

Zaradi odmevnih širjenj črvov, ki so izrabljali program Microsoft Outlook za zaganjanje pripon VBScript (VBS/LoveLetter, in VBS/NewLove), je Microsoft dal na voljo posodobitev oz. varnostno nadgradnjo za program Microsoft Outlook, ki je del paketa Microsoft Office.

Opis

Črv VBS/LoveLetter (SI-CERT 2000-01) se je pričel širiti 4. 5. 2000 med uporabniki programa Microsoft Outlook, čez nekaj dni pa so sledile bolj nevarne različice črva (VBS/NewLove, glej SI-CERT 2000-03). Vsi ti črvi so bili napisani v jeziku VBScript in so za svoje širjenje na druge naslove uporabljali MS Outlook program, ki med drugim služi komunikaciji preko elektronske pošte. 22. 5. 2000 je Microsoft dal na voljo posodobitev, ki onemogoča avtomatsko razpošiljanje na naslove, ki jih ima uporabnik programa zbrane v svojem imeniku.

Ukrepanje

Prenesite popravke za MS Outlook 98/2000, ki so na voljo preko strani Microsoft Slovenija, ali pa preko strani Microsoft Office Update.

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več