Skoči na vsebino

SI-CERT 2002-01 / Črv Klez

Internetni črv Klez se še vedno širi med uporabniki potem elektronske pošte. Ker spremeni pošiljatelja elektronskega sporočila, uporabniki nemalokrat pošiljajo prijave o okuženem uporabniku na napačen naslov.

Opis 

Črv Klez se širi preko elektronske pošte in izrablja napake v Microsoft Outlook in Microsoft Internet Explorer programih. Različica Klez.E lahko šestega dne v lihem mesecu spremeni podatke na lokalnih in omrežnih diskih.

Klez.E pri širjenju iz okuženeha sistema preko elektronske pošte zamenja naslov pošiljatelja z naključnim elektronskim naslovom iz Windows Address Book. To pomeni, da naslov, ki ga vidimo pri branju elektronskega sporočila s pripetim črvom ni nujno naslov osebe, ki uporablja okuženi računalnik.

Rešitve problema 

Če uporabljate Microsoft Internet Explorer, vam svetujemo, da

obiščete stran Microsoft Windows Update, lahko pa posebej namestite Microsoftov popravek:

http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS02-015.asp

Priporočamo tudi ogled natančnejšega opisa črva Klez.

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več