Skoči na vsebino

SI-CERT 2004-03 / Številne ranljivosti Microsoftovih produktov

Microsoft je objavil skupino obvestil o varnostnih pomanjkljivostih, ki prizadanejo večino uporabnikov Microsoft Windows operacijskih sistemov. 

Microsoftovo obvestilo je na voljo na naslovu:

https://www.microsoft.com/security/security_bulletins/200404_windows.asp

Opis 

Microsoft je objavil skupek štirih pomembnih varnostnih obvestil, skupaj z ustreznimi popravki, ki odpravljajo ranljivosti. Večinoma gre za ranljivosti operacijskega sistema, ki omogočajo napadalcu izvajanje poljubnih opravil na napadenem sistemu brez predhodnega dostopa do njega ("remote compromise").

Možno je, da se bo v kratkem pojavil internetni črv, ki bo izkoriščal objavljene ranljivosti za širjenje po internetu.

Vsem uporabnikom Microsoft Windows sistemov svetujemo, da takoj namestijo vse popravke za operacijski sistem. Do popravkov pridete preko zgoraj navedenega naslova, lahko pa tudi z uporabo MS Internet Explorerja, kjer izberete v meniju Orodja/Tools opcijo Windows Update.

Povezave

https://www.microsoft.com/security/security_bulletins/200404_windows.asp

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več