Skoči na vsebino

SI-CERT 2006-02 / Sendmail ranljivost

CVE oznaka: CVE-2006-0058

Opis 

Poštni strežnik Sendmail pred verzijo 8.13.6 vsebuje t.im. tekmovalno ranljivost (angl. race condition), ki napadalcu lahko omogoči izvedbo poljubne kode na ciljnem sistemu iz oddaljene lokacije. Razširjenost poštnega strežnika Sendmail (predvsem na Linux, Unix in BSD operacijskih sistemih) bi lahko omogočila avtomatizacijo zlorab te ranljivosti.

Rešitev 

Vsem skrbnikom Sendmail poštnih strežnikov svetujemo nadgradnjo na verzijo 8.13.6. Alternativo tej rešitvi lahko predstavlja tudi migracija na Postfix, čigar sama zasnova je temeljila na varnosti.

Povezave

Preberite tudi

SI-CERT 2021-03 Širjenje okužb s trojanskim konjem QBot

Povzetek QBot (tudi Qakbot) je trojanski konj, prvenstveno namenjen kraji podatkov iz okuženega sistema, ki je v različnih oblikah prisoten že več kot 10 let. V zadnjih različicah je pridobil …
Več

SI-CERT 2021-02 / Kritične ranljivosti Exim poštnega strežnika

V sistemu za posredovanje e-sporočil (MTA) Exim je bilo odkritih več varnostnih pomanjkljivosti, med njimi so tudi take, ki omogočajo izvajanje ukazov na daljavo s povišanimi (root) pravicami (remote command execution – RCE). Ranljivosti so prisotne v vseh različicah Exim MTA izdanih do trenutno zadnje verzije 4.94.2. Vsem uporabnikom svetujemo takojšnjo posodobitev na zadnjo dostopno različico.
Več

SI-CERT 2021-01 / Kritične ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov

Microsoft je izdal popravke, s katerimi je zakrpal več 0-day kritičnih ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov. Po podatkih Microsofta naj bi se pred izdajo popravkov ranljivosti že izkoriščale v posameznih napadih, po podatkih drugih odzivnih centrov pa naj bi bil obseg izkoriščanja ranljivosti precej večji, kot je bilo prvotno domnevano.
Več