Skoči na vsebino

SI-CERT 2010-07 / Napadi na spletna mesta v podporo Wikileaks

Opis

Pred nekaj dnevi je skupina Anonymous pričela s pozivi javnosti, naj se udeleži napadom na spletna mesta plačilnih sistemov Mastercard, Visa in Paypal. Akcijo so poimenovali “Operacija: vračilo” (Operation: Payback) in gre za maščevanje tem sistemom, ker so zamrznili račune Wikleaksa zaradi objave diplomatskih depeš.

Ne glede na vaše osebno stališče o upravičenosti ali neupravičenosti ukrepov katerekoli od vpletenih strani opozarjamo na dejstvo, da lahko upoštevanje navodil za izvedbo napada izpostavi vaš računalnik zunanjim napadom, vdoru vanj, ter posledično izgubi podatkov in gesel.

Orodje, ki se v napadih namesti, je potrebno povezati z nadzornim IRC strežnikom, ki usklajuje napade vseh pridruženih računalnikov. S tem nadzor nad napadi prepustimo tujim osebam. Z izklopom požarnega zidu in protivirusnega programa pa resno ogrozimo varnost svojega računalnika. 

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več