Skoči na vsebino

SI-CERT 2012-01 / Varnostna ranljivost HP tiskalnikov

Opis

Tiskalniki proizvajalca Hewlett-Packard vsebujejo programsko ranljivost, ki napadalcu s posebej sestavljenim dokumentom omogoči prevzem nad tiskalnikom. Na srečanju Chaos Cumputer Congress (28C3) je Ang Cui prikazal dve izrabi ranljivosti: v prvi je tiskalnik vsak natisnjen dokument poslal tudi na zunanji internetni naslov, v drugi pa je tiskalnik uspešno vdrl v drug sistem na omrežju (PC) in na njem postavil posredniški (proxy) strežnik.

Ranljive platforme

  • Različni modeli HP LaserJet tiskalnikov

Rešitev

Hewlett-Packard je izdal popravljene različice operacijskega sistema za tiskalnike (firmware), ki zahtevajo digitalne podpise pri nadgradnji. Vsem skrbnikom lokalnih omrežij svetujemo namestitev popravljenih različic.

Povezave

Preberite tudi

SI-CERT 2021-03 Širjenje okužb s trojanskim konjem QBot

Povzetek QBot (tudi Qakbot) je trojanski konj, prvenstveno namenjen kraji podatkov iz okuženega sistema, ki je v različnih oblikah prisoten že več kot 10 let. V zadnjih različicah je pridobil …
Več

SI-CERT 2021-02 / Kritične ranljivosti Exim poštnega strežnika

V sistemu za posredovanje e-sporočil (MTA) Exim je bilo odkritih več varnostnih pomanjkljivosti, med njimi so tudi take, ki omogočajo izvajanje ukazov na daljavo s povišanimi (root) pravicami (remote command execution – RCE). Ranljivosti so prisotne v vseh različicah Exim MTA izdanih do trenutno zadnje verzije 4.94.2. Vsem uporabnikom svetujemo takojšnjo posodobitev na zadnjo dostopno različico.
Več

SI-CERT 2021-01 / Kritične ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov

Microsoft je izdal popravke, s katerimi je zakrpal več 0-day kritičnih ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov. Po podatkih Microsofta naj bi se pred izdajo popravkov ranljivosti že izkoriščale v posameznih napadih, po podatkih drugih odzivnih centrov pa naj bi bil obseg izkoriščanja ranljivosti precej večji, kot je bilo prvotno domnevano.
Več