Skoči na vsebino

SI-CERT 2012-01 / Varnostna ranljivost HP tiskalnikov

Opis

Tiskalniki proizvajalca Hewlett-Packard vsebujejo programsko ranljivost, ki napadalcu s posebej sestavljenim dokumentom omogoči prevzem nad tiskalnikom. Na srečanju Chaos Cumputer Congress (28C3) je Ang Cui prikazal dve izrabi ranljivosti: v prvi je tiskalnik vsak natisnjen dokument poslal tudi na zunanji internetni naslov, v drugi pa je tiskalnik uspešno vdrl v drug sistem na omrežju (PC) in na njem postavil posredniški (proxy) strežnik.

Ranljive platforme

  • Različni modeli HP LaserJet tiskalnikov

Rešitev

Hewlett-Packard je izdal popravljene različice operacijskega sistema za tiskalnike (firmware), ki zahtevajo digitalne podpise pri nadgradnji. Vsem skrbnikom lokalnih omrežij svetujemo namestitev popravljenih različic.

Povezave

Preberite tudi

SI-CERT 2020-07 / Zlonamerna koda v potvorjenih sporočilih v imenu NLB

Večje število slovenskih uporabnikov je danes prejelo potvorjeno elektronsko sporočilo, v imenu NLB banke. V priponki se nahaja zlonamerna koda LokiBot
Več

SI-CERT 2020-06 / Kritična ranljivost Windows DNS strežnika

Kritična ranljivost Windows DNS strežnika omogoča zagon poljubne kode na daljavo s pravicami uporabnika Local System Account.
Več

SI-CERT 2020-05 / Lažno sporočilo NIJZ

Na večje število slovenskih elektronskih naslovov je poslano sporočilo z zadevo "Distribucija zaščitne opreme Covid-19 (Ministrstvo za zdravje Slovenija) Junij 2020". Sporočilo vsebuje zip arhiv.
Več