Skoči na vsebino

SI-CERT 2020-03 / Kritična ranljivost Windows sistemov pri obravnavi Type 1 pisav

Povzetek

Microsoft je objavil opozorilo na kritični napaki pri obravnavi Type 1 pisav (font) v vseh različicah Windows operacijskega sistema. Napaka omogoča zagon kode na daljavo (Remote Code Execution). Zaenkrat popravka še ni, Microsoft pa opozarja, da se napaka že izrablja v ciljanih napadih.

Rešitev

Popravek za napaki Microsoft še razvija, podrobna navodila za izogibanje napakam (mitigation) pa si oglejte v Microsoft opozorilu “ADV200006 | Type 1 Font Parsing Remote Code Execution Vulnerability“.

Preberite tudi

SI-CERT 2021-05 / Kritične ranljivosti Microsoft Exchange (ProxyShell)

Prva objava: 19. 8. 2021 Povzetek Veriga ranljivosti v Microsoft Exchange omogoča oddaljeno podtikanje in zagon poljubne kode (RCE, Remote Code Execution) z administratorskimi pravicami. Gre za drugačno verigo od …
Več

SI-CERT 2021-04 / Kritična ranljivost Microsoft Windows Print Spooler servisa

Ranljivost omogoča kateremukoli avtenticiranemu uporabniku oddaljeno izvajanje kode s privilegiji SYSTEM uporabnika na sistemih Microsoft Windows, ki imajo omogočen Print spooler servis. PoC koda, ki omogoča izkoriščanje ranljivost, je že javno objavljena.
Več

SI-CERT 2021-03 / Širjenje okužb s trojanskim konjem QBot

Povzetek QBot (tudi Qakbot) je trojanski konj, prvenstveno namenjen kraji podatkov iz okuženega sistema, ki je v različnih oblikah prisoten že več kot 10 let. V zadnjih različicah je pridobil …
Več