Skoči na vsebino

SI-CERT 98-03 / Netcape Navigator: JavaScript napaka dovoljuje dostop do podatkov o obiskanih straneh

Napaka v Netscape Navigator programu omogoca vpogled v nekatere podatke, ki jih Navigator shranjuje na lokalni disk. Odkril jo je Dan Brumleve, ki je na svoji spletni strani tudi postavil demostracijo izrabe napake.

Napaka omogoca vpogled v podatke o obiskanih straneh ("history") in vsebini vmesnega pomnilnika ("cache"). Uporabnik lahko sam preveri vsebino obeh tako, da vpise kot URL bodisi about:global, ali pa about:cache.

Izraba je mogoca preko HTML dokumentov, ki jih dosegate na WWW streznikih in tudi preko elektronske poste.

Zaključek

Netscape trdi, da bo v kratkem na voljo nova verzija spletnega brkljalnika (verzija 4.5), v katerem bo napaka odpravljena. Do takrat svetujemo, da izklopite interpretacijo JavaScript kode v HTML dokumentih (v meniju Edit/Preferences/Advanced).

Reference

Opis in demonstracija napake (avtor Dan Brumleve)
Clanek "Cache and Carry" revije Wired
Netscape

Preberite tudi

SI-CERT 2023-06 / Zlorabe Cisco IOS XE naprav

Cisco IOS XE naprave, ki imajo dostopen spletni vmesnik (Web UI) so ranljive in omogočajo storilcem zagon poljubne kode na njih. Ranljivost se trenutno aktivno izkorišča.
Več

SI-CERT 2023-05 / Ranljivost Ivanti Endpoint Manager Mobile (MobileIron)

Ranljivost CVE-2023-35078 Endpoint Manager Mobile (EPMM, prej MobileIron Core) za upravljanje mobilnih naprav podjetja Ivanti omogoča oddaljeni zagon poljubne kode na ranljivem sistemu (RCE, Remote Code Execution). Ranljivost ima najvišjo oceno CVSS (10.0) in se že izrablja v kibernetskih napadih. Skrbnikom svetujemo takojšnjo nadgradnjo.
Več

SI-CERT 2023-04 / Ranljivosti Citrix/NetScaler ADC in Gateway

Ranljivost CVE-2023-3519 neavtenticiranemu uporabniku omogoča oddaljeno zaganjanje poljubne kode. Posodobitve odpravljajo ranljivost, ta naj bi se že izrabljala v posameznih napadih.
Več