Izberite jezik

Vabe twitter uporabnikom

07.06.2010

Twitter omogoča uporabnikom izmenjavo kratkih 140-znakovnih sporočil in je že nekaj časa priljubljeno in medijsko dokaj izpostavljeno družabno omrežje. Twitter je priljubljen dovolj, da je postal tudi tarča različnih goljufov in omrežnih kriminalcev. Danes smo prejeli obvestilo o elektronskih sporočilih, namenjenih uporabnikom twitter.com:

Pod pretvezo napada na vaš Twitter račun vas želi sporočilo prepričati, da kliknete na povezavo, ki dejansko pelje do trojanskega konja, preko katerega lahko napadalec dostopa do podatkov na vašem računalniku in gesel za dostop do storitev na omrežju. Tudi drugi dve povezavi v sporočilu (not my account in Twitter Support) vodita do trojanca.

Elektronska pošta ima zadevo (Subject) oblike “Twitter X-Y”, kjer sta X in Y števili, ki verjetno omogočata prevarantom identifikacijo žrtve, če se ta javi z vprašanji po elektronski pošti.

Kot vedno svetujemo izredno previdnost pri obravnavi povezav v elektronskih sporočilih. Če se z miško na povezavi zadržimo sekundo ali dve, nam bo brskalnik ali program za elektronsko pošto prikazal povezavo, do koder res vodi klik.

Če ste uporabnik Twitterja, lahko spremljate SI-CERT obvestila tudi preko twitter.com/sicert.