Skoči na vsebino

Uporabniki Siolove el. pošte zopet tarča phishing napada

Uporabnica Telekomovih storitev je prejela el. sporočilo, v katerem jo pozivajo, naj posreduje podatke za dostop do el. pošte:

Primer elektronskega sporočila
Primer elektronskega sporočila

Uporaba el. naslova @gmail.com, dokaj polomljena slovenščina, vsebinske napake v sporočilu (uporaba besede UPC v povezavi s Siolom) ter zastrahovanje (grožnje z inšpekcijo) so dokaj nazorni indikatorji, da gre za lažno sporočilo.

O zadevi smo obvestili Telekom Slovenije. V takih primerih ponudnikom svetujemo, da v dnevniških datotekah poštenega strežnika preverijo, katerim njihovim uporabnikom je bilo sporočilo poslano, ter uporabnike obvestijo, da je sporočilo lažno in da naj nanj ne odgovarjajo. Nadalje lahko ponudniki storitev v dnevniških datotek poiščejo podatke, ali je kateri od uporabnikov odgovoril na sporočilo, ga o tem obvestijo in mu po potrebi ponastavijo geslo za dostop.

Preberite tudi

Strah hitro zleze v kosti

Izkušnje stanovskih kolegov kažejo, da napadi onemogočanja na spletne strani državnih ustanov ne pojenjajo. Podobne napade lahko pričakujemo tudi v Sloveniji.
Več

Onemogočanje spletnega mesta predsednice Republike Slovenije

Danes popoldne, 27. marca 2024 okoli 15:30, je prišlo do onemogočanja spletnega mesta predsednice Republike Slovenije. Na dogodek so se takoj odzvale pristojne institucije. Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost …
Več

SI-CERT TZ015 / Analiza bančnega trojanca Anatsa za Android mobilne naprave

V analizo smo prejeli dve sumljivi aplikaciji za Android naprave. Izkazalo se je, da gre za virus vrste Anatsa.
Več