Skoči na vsebino

Konec DD4BC izsiljevalske skupine

DD4BC (Distributed Denial of Service for Bitcoin) skupina je od konca leta 2014 izvajala porazdeljene napade onemogočanja na različna podjetja, banke in internet ponudnike po svetu z namenom izsiljevanja. Danes je Europol objavil, da je v sodelovanju s policijami Avstrije, Bosne in Hercegovine (Republike Srpske), Nemčije in Velike Britanije zaključil akcijo, v kateri so izvedli aretacije in prekinili delovanje te kriminalne združbe.

DD4BC je vzpodbudil mnoge posnemovalce, ki prav tako izvajajo omrežne napade z namenom izsiljevanja. Zneski odkupnin se gibljejo med pet tisoč in nekaj deset tisoč evri. Prekinitev delovanja DD4BC in aretacija vpletenih je zato jasno sporočilo tudi tem posnemovalcem, da jih lahko organi pregona vseeno izsledijo.

Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila
Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila (klik za večjo sliko)

Europol: International Action Against DD4BC Cybercriminal Group

Preberite tudi

RDP bo zaščiten z zaklepanjem računov

Microsoft uvaja privzeto zaščito z zaklepanjem računov, kar bo otežilo izvedbo vdorov s hitrim preizkušanjem različnih gesel skozi RDP. Ta se ponavadi končajo z izsiljevalskim virusom in šifriranimi podatki.
Več

SI-CERT sodeloval na vaji kibernetske varnosti Cyber Europe 2022

Če bi bile zdravstvene storitve in infrastruktura v Evropi tarča obsežnega kibernetskega napada, kako bi se odzvali in usklajevali ukrepe na nacionalni in evropski ravni, da bi ublažili nastale incidente …
Več

Najave phishing testiranj

Zakaj je pomembno, da izvajalci phishing testiranj le-te predhodno prijavijo na SI-CERT
Več