Skoči na vsebino

Konec DD4BC izsiljevalske skupine

DD4BC (Distributed Denial of Service for Bitcoin) skupina je od konca leta 2014 izvajala porazdeljene napade onemogočanja na različna podjetja, banke in internet ponudnike po svetu z namenom izsiljevanja. Danes je Europol objavil, da je v sodelovanju s policijami Avstrije, Bosne in Hercegovine (Republike Srpske), Nemčije in Velike Britanije zaključil akcijo, v kateri so izvedli aretacije in prekinili delovanje te kriminalne združbe.

DD4BC je vzpodbudil mnoge posnemovalce, ki prav tako izvajajo omrežne napade z namenom izsiljevanja. Zneski odkupnin se gibljejo med pet tisoč in nekaj deset tisoč evri. Prekinitev delovanja DD4BC in aretacija vpletenih je zato jasno sporočilo tudi tem posnemovalcem, da jih lahko organi pregona vseeno izsledijo.

Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila
Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila (klik za večjo sliko)

Europol: International Action Against DD4BC Cybercriminal Group

Preberite tudi

SI-CERT TZ007 / VelvetSweatshop

Leta 1989 je bil v časopisu Seatle Times objavljen članek z naslovom “Inside Microsoft: A ‘Velvet Sweatshop’ or a High-Tech Heaven?” ki opisuje takratne razmere v podjetju Microsoft: “… has a lot …
Več

Deset let programa ozaveščanja Varni na internetu

Februarja 2011 je zaživel nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti. Takratno praznino na področju izobraževanja odraslih uporabnikov in malih podjetij je zapolnil program Varni na internetu, ki ga zadnjih deset …
Več

Širjenje okužb s trojancem Emotet

Emotet je trojanski konj, namenjen kraji uporabniških podatkov in gesel, okužba pa za podjetje predstavlja veliko nevarnost. Kako ukrepate?
Več