Skoči na vsebino

Konec DD4BC izsiljevalske skupine

DD4BC (Distributed Denial of Service for Bitcoin) skupina je od konca leta 2014 izvajala porazdeljene napade onemogočanja na različna podjetja, banke in internet ponudnike po svetu z namenom izsiljevanja. Danes je Europol objavil, da je v sodelovanju s policijami Avstrije, Bosne in Hercegovine (Republike Srpske), Nemčije in Velike Britanije zaključil akcijo, v kateri so izvedli aretacije in prekinili delovanje te kriminalne združbe.

DD4BC je vzpodbudil mnoge posnemovalce, ki prav tako izvajajo omrežne napade z namenom izsiljevanja. Zneski odkupnin se gibljejo med pet tisoč in nekaj deset tisoč evri. Prekinitev delovanja DD4BC in aretacija vpletenih je zato jasno sporočilo tudi tem posnemovalcem, da jih lahko organi pregona vseeno izsledijo.

Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila
Primer DD4BC izsiljevalskega sporočila (klik za večjo sliko)

Europol: International Action Against DD4BC Cybercriminal Group

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več