Skoči na vsebino

Prodajalci na bolha.com še vedno žrtve goljufij

Pred več kot letom dni smo pisali o tem, da so goljufi iz tujine začeli z iskanjem žrtev tudi pri nas. Če prodajate preko spletnega portala bolha.com, vas lahko kontaktirajo in sporočijo, da jih zanima nakup predmeta. Predstavijo se za Britance, predmet pa naj bi kupili za sorodnika v Nigeriji. Primer sporočila prvega kontakta:

Greetings I have just viewed the list of this lovely item up here,i will like to know if the item is still in Good condition,and let me know the total cost of it including the shipment to UK. Regards

Vse uporabnike bolha.com portala (in podobnih posredniških spletnih mest) vabimo k ogledu priporočil v obvestilu SI-CERT 2009-06, "Prodajalci na bolha.com žrtve goljufij". Ob prvem kotaktu potencialnega kupca lahko njegovo lokacijo preverite s pomočjo prikazanega IP naslova. Obiščite recimo http://www.iplocation.net/ in s skopiranim IP naslovom preverite, kje se nahaja. Vendar pa se morate zavedati, da ta metoda ni zanesljiva. Več priporočil najdete v omenjenem obvestilu.

SI-CERT novice lahko spremljate tudi preko Twitterja ali Facebooka.

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več