Skoči na vsebino

SI-CERT gosti srečanje strokovnjakov za omrežno varnost

Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT bo 27. in 28. septembra 2012 gostil dvodnevno srečanje skupine evropskih odzivnih centrov, TF-CSIRT. Odzivni centri za omrežne incidente CERT nudijo strokovno pomoč pri računalniških vdorih, okužbah in drugih spletnih zlorabah.

Združenje TF-CSIRT je delovna skupina, ustanovljena leta 2000, ki spodbuja sodelovanje in usklajevanje med sorodnimi centri za odzivanje na omrežne incidente v Evropi in sosednjih regijah. Delovna skupina TF-CSIRT spodbuja uporabo skupnih standardov in postopkov za odzivanje na omrežne incidente ter vključuje tudi usposabljanje strokovnega osebja in pomoč pri vzpostavitvi in razvoju novih centrov. Rezultate dela TF-CSIRT pri svojem delu uporablja tudi Evropska agencija za omrežno in informacijsko varnost, ENISA.

SI-CERT je med ustanovnimi člani, ki so maja leta 2000 ustanovili delovno skupino TF-CSIRT, skupini pa je v obdobju od letoa 2000 do leta 2008 predsedoval vodja SI-CERT, Gorazd Božič.

Tokratno že 37. srečanje skupine TF-CSIRT  bo potekalo v Ljubljani, sodelovalo pa bo 70 strokovnjakov za omrežno varnost iz 24 držav.

http://www.terena.org/activities/tf-csirt/

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več