Skoči na vsebino

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

Slovenska velika nagrada varnosti je največja nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom, za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Nagrado v šestih kategorijah podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Letos je s programom Varni na internetu med nagrajenci tudi SI-CERT, ki je prejel nagrado za najboljši strokovni prispevek s področja korporativne varnosti.

S programom Varni na internetu na SI-CERT že deveto leto zapored dvigujemo zavedanje o pasteh in nevarnostih, ki smo jim izpostavljeni na internetu. S pomočjo različnih komunikacijskih aktivnosti uporabnike ažurno informiramo o spletnih prevarah ter ponujamo enostavne in praktične rešitve, kako se pred njimi zavarovati, kako varno nakupovati prek spleta in ščititi svojo digitalno identiteto. Poleg nasvetov za splošno javnost poseben sklop vsebin namenjamo tudi manjšim podjetjem, ki so v zadnjih letih vse pogosteje tarča spletnih kriminalcev.

Z inovativnim pristopom posredovanja strokovnih vsebin program Varni na internetu neprestano dosega široko družbeno skupnost, kar mu daje še posebno težo na področju ozaveščanja uporabnikov pri varni uporabi interneta.

Fotografija Slovenske velike nagrade varnosti
Nagrada programu Varni na internetu za najboljši prispevek s področja varnosti

Iskrene čestitke tudi vsem ostalim nagrajencem, ki vsak na svoj način dvigujejo zavedanje o pomenu in pomembnosti informacijske varnosti. Več informacij o podeljenih nagradah je na spletni strani strani Instituta za korporativne varnostne študije https://www.ics-institut.si/novice/podelitev-nagrad-slovenian-grand-security-award

Veseli smo, da je komisija prepoznala naš dolgoletni trud in nagradila program Varni na internetu, ki ga pomaga ustvarjati predana ekipa strokovnjakov s področja kibernetske varnosti. To priznanje je zato predvsem pohvala strokovnim sodelavcem SI-CERT, ki na ta način delijo svoje znanje in dolgoletne izkušnje.

Preberite tudi

RDP bo zaščiten z zaklepanjem računov

Microsoft uvaja privzeto zaščito z zaklepanjem računov, kar bo otežilo izvedbo vdorov s hitrim preizkušanjem različnih gesel skozi RDP. Ta se ponavadi končajo z izsiljevalskim virusom in šifriranimi podatki.
Več

SI-CERT sodeloval na vaji kibernetske varnosti Cyber Europe 2022

Če bi bile zdravstvene storitve in infrastruktura v Evropi tarča obsežnega kibernetskega napada, kako bi se odzvali in usklajevali ukrepe na nacionalni in evropski ravni, da bi ublažili nastale incidente …
Več

Najave phishing testiranj

Zakaj je pomembno, da izvajalci phishing testiranj le-te predhodno prijavijo na SI-CERT
Več