Izberite jezik

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

18.05.2020

Slovenska velika nagrada varnosti je največja nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom, za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Nagrado v šestih kategorijah podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Letos je s programom Varni na internetu med nagrajenci tudi SI-CERT, ki je prejel nagrado za najboljši strokovni prispevek s področja korporativne varnosti.

S programom Varni na internetu na SI-CERT že deveto leto zapored dvigujemo zavedanje o pasteh in nevarnostih, ki smo jim izpostavljeni na internetu. S pomočjo različnih komunikacijskih aktivnosti uporabnike ažurno informiramo o spletnih prevarah ter ponujamo enostavne in praktične rešitve, kako se pred njimi zavarovati, kako varno nakupovati prek spleta in ščititi svojo digitalno identiteto. Poleg nasvetov za splošno javnost poseben sklop vsebin namenjamo tudi manjšim podjetjem, ki so v zadnjih letih vse pogosteje tarča spletnih kriminalcev.

Z inovativnim pristopom posredovanja strokovnih vsebin program Varni na internetu neprestano dosega široko družbeno skupnost, kar mu daje še posebno težo na področju ozaveščanja uporabnikov pri varni uporabi interneta.

Veseli smo, da je komisija prepoznala naš dolgoletni trud in nagradila program Varni na internetu, ki ga pomaga ustvarjati predana ekipa strokovnjakov s področja kibernetske varnosti. To priznanje je zato predvsem pohvala strokovnim sodelavcem SI-CERT, ki na ta način delijo svoje znanje in dolgoletne izkušnje.

Nagrada programu Varni na internetu za najboljši prispevek s področja varnosti

Iskrene čestitke tudi vsem ostalim nagrajencem, ki vsak na svoj način dvigujejo zavedanje o pomenu in pomembnosti informacijske varnosti. Več informacij o podeljenih nagradah je na spletni strani strani Instituta za korporativne varnostne študije www.ics-institut.si/novice/podelitev-nagrarad.