Skoči na vsebino

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Zakona o informacijski varnosti (ZInfV) ne moremo več označiti kot novost, saj že dobri dve leti ureja področje varnosti omrežij in informacijskih sistemov v Sloveniji ter opredeljuje naloge ključnih akterjev. V praksi je posegel tudi v komunikacijske kanale nacionalnega odzivnega centra SI-CERT.

Hitro in ažurno obveščanje o odkritih ranljivosti ter možnost sprejemanja povratnih informacij o zaznanih tveganjih nosi še večjo težo kot prej, kar je tudi povod za prenovo našega spletnega mesta https://www.cert.si/. Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.

Samostojna kategorija je po novem tudi sporočanje incidentov, ki je še dodatno izpostavljeno s pasico na vstopni strani. Navodila za prijavitelje so podrobnejša in na voljo tudi v angleškem jeziku.

https://www.cert.si/prijava-incidenta/

Novost – hitro obveščanje prek elektronskega novičnika Odziv

Pomembna novost, s katero se želimo še približati strokovnjakom informacijske varnosti, je vzpostavljen elektronski novičnik Odziv. Primarna naloga novičnika je takojšnje razpošiljanje aktualnega varnostnega obvestila, enkrat mesečno pa bo sledil še snop drugih novic o izpostavljenih varnostnih dogodkih, tehnični zapisi in svetovalni članki, ki jih bodo pripravljali strokovnjaki SI-CERT in druge novice iz področja delovanja CSIRT skupin.

Za koga je dobrodošel novičnik? Predvsem bo koristil kontaktnim osebam pri izvajalcih bistvenih storitev, varnostnim inženirjem in vodjem informacijske varnosti v podjetjih, pooblaščenim osebam za varstvo podatkov, drugim strokovnjakom, ki jih zanima področje varnosti.

Prijavno okno za e-novičnik Odziv
https://www.cert.si/prijavite-se-na-si-cert-novicnik-odziv/

Še eno pomembno gonilo prenove so bile zahteve po dostopnosti spletnega mesta najširšemu krogu spletnih uporabnikov in ustrezanje standardu WCAG (Web Content Accesibility Guidelines) 2.1. Veseli bomo informacij o uporabniški izkušnji na spletnem mestu kot tudi vaše prošnje o morebitnih dodatnih prilagoditvah spletne strani za osebe z omejitvami. Vse informacije nam lahko sporočite na naš elektronski naslov info@cert.si.

Preberite tudi

0-day ranljivost v SonicWall napravah

SonicWall, proizvajalec strojnih omrežnih varnostnih naprav, je izdal nujno varnostno obvestilo o obstoju t.i. 0-day ranljivosti.
Več

Črpanje evropskih sredstev za krepitev kapacitet SI-CERT

Na SI-CERT smo v zadnjih dveh letih uspešno uresničili naš prvi evropski projekt.
Več

SolarWinds vdor

SolarWinds Orion je platforma za upravljanje z IKT sredstvi, ki jo med drugim uporabljajo Fortune 500 podjetja in veliko državnih ustanov.
Več