Izberite jezik

Vodja SI-CERT prejel nagrado za varnostnega inženirja leta 2017

01.12.2017

Na konferenci Infosek, ki velja za največji dogodek v Sloveniji na področju informacijske varnosti, so včeraj podelili nagrade za življenjsko delo na področju informacijske varnosti, za varnostnega inženirja leta, slovenski varnostni produkt leta in poslovno sekretarko leta.

Letošnji nagrajenec za varnostnega inženirja leta je Gorazd Božič, vodja nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT. Priznanje za več kot 20-letno delo na področju kibernetske varnosti, vzpostavljanja in grajenja odzivnih kapacitet ter uspešno vodenje slovenskega odzivnega centra prihaja ob izteku burnega leta. Letošnje leto je prelomno v več pogledih in odločitve, ki jih Slovenija sprejema, bodo imele s pripravo in dokončnim sprejetjem Zakona o informacijski varnosti daljnosežne posledice. Je pa letošnje leto pomembno tudi za ekipo SI-CERT, ki se je po dolgih letih kadrovske podhranjenosti okrepila in medse sprejela dva nova člana.

Priznanje za strokovnost in odličnost si delimo vsi člani majhne ekipe SI-CERT, ki po številu obravnavanih incidentov na zaposlenega, opravimo veliko dela. Iskrene čestitke vsem letošnjim in preteklim prejemnikom nagrad, ki skupaj stremimo k istim ciljem. Vzpostavljanju dobrih varnostih praks, gojenju varnostne kulture v podjetjih in organizacijah in nenehnemu učenju.

vodja SI-CERT Gorazd Božič