Skoči na vsebino

Kako od banke dobiti nazaj denar

Kaj storiti, če vam ukradejo podatke o kreditni kartici in nekdo opravi nakupe na omrežju z njo? Ross Anderson, profesor na Univerzi v Cambridgu (poučuje varnost informacijskih sistemov) je lahko sam videl, kako se skuša banka z različnimi izgovori izogniti vračilu denarja, čeprav ji tako narekuje zakon.

Ross Anderson: How to get money back from a bank
Light Blue Touchpaper Blog

Na podlagi direktive 2007/64/ES je bil lani spremenjen tudi naš Zakon o plačilnih storitvah in sistemih, ki v 120. členu pravi, da “uporabnik krije izgubo … do največ 150 eurov, če je izvršitev neodobrenih plačilnih transakcij, zaradi katerih je izguba nastala, posledica uporabe: (1) ukradenega ali izgubljenega plačilnega instrumenta ali (2) plačilnega instrumenta, ki je bil zlorabljen, če uporabnik ni zavaroval osebnih varnostnih elementov plačilnega instrumenta.”

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več