Skoči na vsebino

Lažje posodabljanje windows aplikacij za podjetja

Dansko podjetje Secunia, ki je specializirano na področju računalniške varnosti, je za podjetja izdelalo orodje Corporate Software Inspector (CSI) za samodejno posodabljanje nameščenih programov v Microsoftovih operacijskih sistemih. Orodje se integrira v obstoječo storitev Microsoft Windows Server Update Service (WSUS) in System Center Configuration Manager (SCCM), s čimer se zelo olajša nameščanje posodobljenih aplikacij na delovne postaje. Orodje trenutno prepozna skoraj 13.000 različnih aplikacij.

Za domače uporabnike isto podjetje ponuja (zastonjsko) orodje Personal Software Incpector (PSI), ki po namestitvi na sistem sproti preverja, ali je potrebno katero od nameščenih aplikacij nadgraditi, ali pa Online Software Inspector (OSI), ki sistem preveri kar preko brskalnika.

Preberite tudi

RDP bo zaščiten z zaklepanjem računov

Microsoft uvaja privzeto zaščito z zaklepanjem računov, kar bo otežilo izvedbo vdorov s hitrim preizkušanjem različnih gesel skozi RDP. Ta se ponavadi končajo z izsiljevalskim virusom in šifriranimi podatki.
Več

SI-CERT sodeloval na vaji kibernetske varnosti Cyber Europe 2022

Če bi bile zdravstvene storitve in infrastruktura v Evropi tarča obsežnega kibernetskega napada, kako bi se odzvali in usklajevali ukrepe na nacionalni in evropski ravni, da bi ublažili nastale incidente …
Več

Najave phishing testiranj

Zakaj je pomembno, da izvajalci phishing testiranj le-te predhodno prijavijo na SI-CERT
Več