Skoči na vsebino

Lažno sporočilo Arnes uporabnikom

Danes je bilo na večje število Arnesovih uporabnikov elektronske pošte poslano sporočilo z naslovom “Dragi arnes e-poštni racun imetnikov”. Sporočilo je bilo poslano iz Nigerije preko zlorabljenih poštnih strežnikov v Avstriji. Sporočilo želi uporabnike prepričati, da bo poštni račun zaklenjen, če ne bodo poslali uporabniškega imena in gesla.

Sporočilo je bilo strojno prevedeno, odgovori pa bodo usmerjeni na naslov webupgradedept@engineer.com elektronski naslov. Vse uporabnike prosimo, naj na sporočilo ne odgovarjajo. Skrbnike vpletenih domen bomo prosili za ustrezno ukrepanje, hkrati pa smo že prilagodili sistem zaznavanja neželene pošte, ki bo to sporočilo v bodoče označil kot neželeno.

Tudi v bodoče na Arnesu od svojih uporabnikov po elektronski pošti nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete svoje uporabniško ime ali geslo.

V kolikor ste odgovorili na sporočilo, vam svetujemo, da nemudoma spremenite vaše geslo. Navodila za spremembo gesla se nahajajo na spodnji povezavi.

http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/spletna-posta/spletna-posta/sprememba-gesla.html

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več