Skoči na vsebino

SI je varna domena

Podjetje McAfee je objavilo letno poročilo o izpostavljenosti nacionalnih in generičnih vrhnjih domen potencialnim tveganjem (Mapping the Mal Web IV, The world’s riskiest domains). Podatki kažejo, da se  je slovenska domena .SI na zemljevidu svetovnega spleta uvrstila med prvo deseterico najbolj varnih domen.

Raziskava vključuje 106 vrhnjih domen in več kot 27 milijonov spletnih strani, slovenska domena SI pa se je uvrstila na 97. mesto, torej na sam rep lestvice potencialno nevarnih domen. Kot najbolj tvegana je ocenjena generična domena COM, sledijo ji INFO, VN (Vietnam) in CM (Kamerun). Med najbolj varne pa sodijo TRAVEL, EDU, JP (Japonska), HR (Hrvaška) in IE (Irska).

Torej,  imej .si!

Preberite tudi

Črpanje evropskih sredstev za krepitev kapacitet SI-CERT

Na SI-CERT smo v zadnjih dveh letih uspešno uresničili naš prvi evropski projekt.
Več

SolarWinds vdor

SolarWinds Orion je platforma za upravljanje z IKT sredstvi, ki jo med drugim uporabljajo Fortune 500 podjetja in veliko državnih ustanov.
Več

SI-CERT TZ006 / Purple Fox Exploit Kit

Povzetek Relief krajine škodljive kode se z novimi tehnikami in metodami, ki jih uporabljajo storilci, nenehno spreminja. Del te krajine so tudi avtomatizirani kompleti orodij za izvedbo zlorab, imenovani Exploit …
Več