Skoči na vsebino

Zloraba gesel eBay

Največji spletni posrednik eBay je objavil zlorabo uporabniške zbirke, ki je vsebovala zakodirana gesla uporabnikov in nekatere druge podatke o njih (ime, elektronski naslov, poštni naslov, telefonsko številko in datum rojstva). Zbirka ni vsebovala finančnih podatkov in številk kreditnih kartic. Čeprav sami niso zaznali, da bi zaradi odtujitve te baze podatkov prihajalo do poskusov zlorab, vsem uporabnikom svetujejo zamenjavo gesla.

Napadalci so se dokopali do gesel posameznih zaposlenih v podjetju eBay Inc. in v njihovem imenu dostopali do omrežja podjetja in podatkovnih zbirk. Do zlorabe je prišlo konec februarja ali začetek marca. eBay sicer ni razkril algoritma, s katerim so gesla zakrita, zato trenutno ni mogoče oceniti, kako enostavno je priti do gesel v čisti obliki.

Preberite tudi

SI-CERT s prenovljenim spletnim mestom

Glavna vodila pri prenovi so bila: bolj jasna vsebinska struktura, enostavna navigacija za obiskovalce in hitrejša orientacija na vstopni strani. V skladu z našimi zakonsko predpisanimi nalogami smo na najvidnejše mesto postavili aktualno varnostno obvestilo.
Več

“Kripto zlorabe” Twitter računov

V sredo, 15. 7 .2020, je bila družbena platforma Twitter tarča dosedaj najbolj odmevnega kibernetskega napada.
Več

SI-CERT prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu

SI-CERT je letos prejel Slovensko veliko nagrado varnosti za program Varni na internetu
Več